fbpx
 
 

Tanáraink

Tanáraink kreatív, elkötelezett szakemberek. Valamennyien színvonalas magyar egyetemeken és – az európai kollégákkal való cserekapcsolatoknak  köszönhetően is – külföldi továbbképzés keretében tettek szert tudásukra. Továbbá elvégezték a Helen Doron Tanárképző Tréninget, melyen nemcsak elméleti hátterét sajátíthatták el ennek a különleges módszernek, hanem a gyerekek oktatásához szükséges gyakorlatot is szerezhettek. Mindezek azonban úgy gondoljuk, csupán minimális feltételei annak, hogy sikeresek legyenek, ezért hétről-hétre rengeteget dolgoznak azon, hogy érdekes és hasznos órákban legyen a gyerekeknek része. A Helen Doron English tanárai folyamatosan  továbbképzéseken vesznek részt, és az egymással való állandó kapcsolattartáson keresztül nemcsak saját, hanem kollégáik tapasztalataiból is építkeznek.

Mészáros Szilvia


Első látásra szerelem volt ez kettőnk között: amikor a 3 hónapos kislányommal ellátogattunk egy bemutató órára, úgy éreztem, már az óra közepén, hogy végre találtam valamit, ami nemcsak az angol nyelv tanulására fordít gondot, hanem a gyerekem igényeinek megfelelően fejleszti is őt. A szerelem odáig vezetett, hogy 2009-ben elvégeztem a tanárképző tréninget és egy évig Szegeden tanítottam. Nagyon nagy élmény volt a tanítás, az órákra való készülés. Egy álmom valósult meg azzal, hogy 2010. májusán folytathattam a saját nyelviskolámban a munkát. Igen nagy volt a váltás, alig egy év alatt lett belőlem érdeklődő szülőből tanár, majd nyelviskola vezető, de azt gondolom, életem legjobb döntését hoztam meg.

Remélem, minél több gyermek tapasztalhatja meg a tanulásnak ezt a formáját is!

Markó Mihály

Now, this is a story all about how
My life got flipped-turned upside down
And I’d like to take a minute
Just sit right there
I’ll tell you how I became the teacher of the school of Helen

In Vértesszőlős, I was raised
At the computer was where I spent most of my days
Chillin’ out maxin’ relaxin’ all cool
And playing all the games after school
When my mom came into my room and she said:
Go get a job! come on, use your head.
So I looked all around, and kept thinking
What am I good at? and kept blinking
oh! I realized, English of course
So found Helen Doron and took a course

They showed me the method, and all the secrets
And let me tell you I have zero regrets
the method is amazing, the teacher’s, excellent
Studying here, has basically no detriment

Small groups, and positive reinforcement
I’m not lying, this is my endorsement
Focus on the individual, playing while learning
the students here, all come back yearning
for more English, that’s right, this is the story
of how teaching here, is my crowning glory.

 

 

Szabó Kriszta


Diplomám megszerzése és több év zenetanítás után nyakamba vettem a világot. Londoni tartózkodásom alatt rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam.
Nagy hatással volt rám, ahogy az alig totyorgó kisgyerekek szüleikkel együtt önfeledten szórakozva ismerkedtek az őket körülvevő világgal és tanulták anyanyelvüket. Kötetlen, mégis irányított foglalkozásokon szívták magukba kultúrájukat. Ezen a mesés világon keresztül szerettem volna  hazatérésem után a magyar gyerekeket megismertetni az angol nyelvvel. Olyan módszeren törtem a fejem, mely sokoldalú és élményszerű oktatást ad. Fontos volt, hogy legyen benne zene, tánc, olvasgassunk mesekönyveket, legyen bábjáték, színjátszás, mondókából feltétlen rengeteg, és mindez természetesen angol nyelven.
Tervezgettem a tanmenetet, gyűjtöttem a tananyagot, és rájöttem, ahhoz, hogy igazán jót hozzak létre, talán egy élet kell. Ennél türelmetlenebb voltam.
Ekkor találtam rá a Helen Doron módszerre, ami annyira megtetszett, hogy elvégeztem a tanárképző kurzusokat és azonnal belevágtam a tanításba.
Kisfiam pedig születése óta folyamatos visszajelzés számomra. Látom, tapasztalom rajta keresztül, hogy mennyi mindennel lett gazdagabb – lettünk gazdagabbak – a tanfolyamok által.
Örülök, hogy neki és kortársainak már ilyen kis kortól megadatik az idegen nyelv tanulásának lehetősége ezzel a játékos, mégis hihetetlenül tudatos módszerrel!