fbpx
 
 

Helen Doron módszer

Miért lettem nyelviskola-vezető? Miért választottam a Helen Doron módszert?

Angol nyelvtanárként mindig arra vágytam, hogy az általam tanított diákok – legyenek akár gyerekek, felnőttek, üzletemberek vagy hobbi nyelvtanulók – ne csak használható nyelvtudásra tegyenek szert, hanem élvezzék is az angoltanulást. Már 25 évvel ezelőtt is kerestem azokat a módszereket, amelyekkel ezt elérhetem. A tanítási módszereimben mindig központi szerepet kaptak a játékok és az aktív részvétel, a célom pedig az volt, hogy a diákjaim merjenek megszólalni angolul.

Ahogy teltek az évek, egyre inkább foglalkoztatott a gondolat, hogy gyerekeket is tanítsak. Úgy gondoltam, hogy ha felnőttekkel sikerült, akkor biztosan a gyerekekkel is meg tudom valósítani ugyanezt. Azonban gyorsan rájöttem, hogy egy ilyen tanítási módszer kidolgozása gyerekeknek hatalmas munka lenne, hiszen sehol sem tanítják, hogyan lehetne igazán hatékonyan, de mégis játékosan tanítani a nyelvet. A gyerekek többsége ugyanis nem szeret tanulni, de imád játszani.

Olyan módszert kerestem, amely segít, hogy a gyerekek tanuljanak, de ne érezzék kényszernek, és ne érezzék tanulásnak. Így találtam rá a Helen Doron módszerre. Ez a módszer pontosan azt nyújtja, amire vágytam: játékos, élvezetes tanulást, ahol a gyerekek észrevétlenül sajátítják el az angol nyelvet. Ezért döntöttem úgy, hogy Helen Doron tanár leszek, és ezért alapítottam meg a nyelviskolámat.

Mit tud a Helen Doron módszer?

Minden gyermek megérdemli, hogy megtapasztalja a nyelvtanulás örömét és azt az önbizalmat, amit az idegen nyelven való megszólalás ad. A Helen Doron módszerrel ez lehetséges – és számomra ez a legnagyobb motiváció.

Nálunk a gyerekek nemcsak jól érzik magukat, hanem minden foglalkozáson megszólalnak angolul. Megtanulnak írni, olvasni, és már heti egy alkalom elegendő ahhoz, hogy lépésről lépésre elsajátítsák a nyelvet, majd sikeresen leteszik az angol nyelvvizsgát is. Amikor rájöttem, hogy ez a módszer milyen hatékony, tudtam, hogy ez az én utam.

Bevallom, nem könnyű út, mert rengeteg munka, készülés, anyag és tanulás áll mögötte, de minden perc megéri – a gyerekek miatt! A lelkesedésem határtalan, és örömmel tapasztalom, hogy ez a lelkesedés ragadós: látják a szülők, érzik a gyerekek, és mindenki, aki valamilyen formában kapcsolódik az iskolánkhoz.

Itt, a nyelviskolánkban nem küldünk el senkit, és nem akarjuk megváltoztatni őket. Mi abban hiszünk, hogy minden gyermekben ott van a képesség, hogy bármire képes legyen. Nálunk minden gyerek azt érezheti, hogy fontos, értékes, és hogy az angoltanulás öröm, nem kötelezettség.

Mészáros Szilvia

2015 

Jelentkezés