fbpx
 
 

Valentin napi mini pavlova

Ez a Valentin Napi mini pavlova recept Nigella Lawson receptje, az egyik kedvencem, próbáljátok ki ti is!

Mini pavlova

Hozzávalók:

8 nagy tojás sárgája
1 csipet só
500 gr porcukor
4 tk kukoricaliszt
1 tk vanília aroma
2 tk fehérborecet
750 ml habtejszín (felverve)
Gyümölcs a tetejére 750 gr áfonya (helyettesíthető)
és ha van, mi szeretjük: 750 gr málna (helyettesíthető)
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete:

3 tepsi lesz belőle, érdemes az alját kibélelni sütőpapírral.

A sütőt 180ºC-ra melegítsük elő.

A tojás sárgáját a sóval verjük kemény habbá, egészen addig, amíg teljesen kemény nem lesz, óvatosan forgassuk bele a porcukrot, kanálról kanálra adagolva, és közben továbbra is verjük, amíg a tálban csodásan ragyogó kemény cukrozott habot nem kapunk. Óvatosan adjuk hozzá a kukoricalisztet, a vanília aromát, és a borecetet, dolgozzuk teljesen össze úgy, hogy a habra ügyeljünk, hogy ne törjön össze.

Rajzoljunk 6 db 10 cm átmérőjű kört a sütőpapírra, (egy pohár segítségével), mindhárom tepsire.

Kanalazzuk a habot a körökbe úgy hogy ne engedjük neki, hogy a körvonalon kívülre is kerüljön, és simítsuk el egyenletesen mindnek a tetejét. Nem baj, ha magasak lesznek a szélénél, hogy majd a krémet és a gyümölcsöt a kis mélyedésbe tudjuk kanalazni. 
Helyezzük az előmelegített sütőbe őket, vegyük le azonnal a hőfokot 150 ºC-ra és kb. 30 percig süssük. Amikor az idő letelt, kapcsoljuk le a hőfokot teljesen és további 30 percig hagyjuk bent a pavlovákat a kihűlőben lévő sütőben, majd csak ez után vegyük ki, helyezzük át őket egy rácsra, és hagyjuk kihűlni teljesen.

Ezután töltsük meg őket a mélyedésben a felvert tejszínhabbal és a tetejére pedig málnát vagy áfonyát helyezzünk. Porcukorral szórjuk meg a gyönyörű Valentin Napi mini pavlova tortácskákat.