fbpx
 
 

Ovis a gyerekem és érdekli az angol nyelv

Nagyon sok szülő keres fel azzal, hogy még csak ovis a gyereke, de már nagyon érdekli az angol nyelv, érdemes-e beíratni angol nyelvi foglalkozásokra.

Bár nagyon sok intézmény eleve felajánlja azt hogy az intézmény berkein belül angolul is tanulhassanak a gyerekek, mégis sokan nem ezt az utat választjuk. Még talán nincs itt az ideje egy 3 éves esetében, inkább tanuljon meg először magyarul. Én is anyukaként ezt az utat választottam, ugyan én nem az angol nyelv miatt, hanem mert úgy éreztem, elég ha heti egyszer a nyelviskolában ismerkedik meg az angollal. Természetesen nem csak a megérzéseimre hallgattam, hanem Helen Doron oktatóként pontosan tisztában voltam már akkor is (13 évvel ezelőtt) azzal, hogy a Helen Doron módszer milyen értéket fog adni gyermekem részére.

Az ovisok számára a közlés vágya, a világ megismerésének igénye, a közösséghez való tartozás szükséglete és az újdonság varázsa egyaránt fontos motivációt jelentenek a tanulásban! Épp ezért a jól felépített pedagógiai programot követő, rendszerben gondolkodó, komplex ovis angol foglalkozás kiváló a nyelvtudás alapjainak megszerzésére. Ehhez azonban nem elég a YouTube, a BabyShark vagy néhány angol nyelvű játszós délután az oviban, sokkal többre van szükség!

A leány ma már a nyelvvizsgákra készül, és büszkén áll szóba bárkivel, aki angolul szólítja meg. Nagyon büszke vagyok rá!