fbpx
 
 

2 év tapasztalat

Chelbda Inez vagyok, 2 éve dolgozom a rózsadombi Helen Doron Oktató Központban, a tapasztalataimat szeretném veletek megosztani.

Egyetemi hallgatóból Helen Doron Oktató

A következő lesz az utolsó szemeszterem, ami miatt már kevesebb órám lesz az egyetemen, így sokkal több csoportot fogok tudni tanítani. Ez nagyon motivál, mivel több időm lesz játékokat, propokat készíteni. Sokkal rutinosabb vagyok, mint az elején, egyre több ötletem van. Reménykedve tekintek a jövőre és örömteli hálával a múltra, mert rengeteget tanultam és folyamatosan tanulok.

Azért választottam a HD tanári pályát, mert mindig érdekelt az angol nyelv, nagy örömömet lelem benne, szeretek gyerekekkel foglalkozni. Amikor a barátnőm elküldte az álláshirdetést, azonnal jelentkeztem rá, mert nagyon tetszik a módszertan, a hozzáállás, az hogy mindenki azon van, hogy a gyerekek megszeressék az angol nyelvet, a foglalkozásokat, érdekelje őket, érdekesnek, izgalmasnak tartsák a játékokat, amiken keresztül bevezetjük őket az angol nyelv világába. Abban bízom, hogy a gyerekek sokkal pozitívabb példát látnak a nyelvtanulással kapcsolatban, mint amit én tapasztaltam. Nekem annó elvették pár évre a kedvemet a nyelvtanulástól, most viszont úgy látom a nálunk tanuló gyerekek nagyon motiváltak és teljesen magabiztosan tudják használni az angol nyelvet.

2 év tapasztalatai

Az első két évem nagyon változatosan telt, mindenért nagyon hálás vagyok. Rögtön be lettem dobva a mélyvízbe, olyan szituációkba kerültem, amiket sehol máshol nem tudtam volna megtapasztalni, rengeteget fejlődtem, nagyon gyorsan. Büszke vagyok magamra, hogy helyt álltam, de hálás is vagyok, mert rengeteg segítséget, támogatást kaptam a csapattól. Visszatekintve nagy hálát érzek az embereknek akikkel együtt dolgozom, és a hatalmas Helen Doron bázisnak, ami mögöttünk van. Voltak stresszesebb időszakok az elején ezért sokszor kellett a határaimon túllépni, de nagyon örülök neki, mert ez így a személyiségemet is fejlesztette, most már minden szituációban zsigerből tudok reagálni, elmondhatom, hogy a Helen Doron módszertan teljesen körülöleli az egész életemet.

Szakmai továbbképzések és személyiség fejlődés kéz a kézben

A fejlődésemet egyértelműen a szakmai továbbképzések segítették. Itt minden továbbképzés abban segít, hogy olyan dolgokat hozz ki magadból, amiket nem is tudtál, hogy benned van. Nem csak a saját fejlődéseden keresztül, hanem a többiektől is sokat lehet tanulni, a visszajelzésekből, az embereknek a hozzáállásából. Nem is csak a tudás, szakmai fejlődés, hanem a mentális fejlődés is sokat segít. Azt szeretem, hogy ebben a közegben mindig találok inspirációt és motivációt. Ez mindig továbblendít. Ezen kívül, az egyéni munka, az ötletelések, az órán a gyerekek visszajelzései, a szeretetük megmutatja az utat, ők a legőszintébb tükör és ha ezt figyelem, akkor tudom, hogy jó úton haladok.

Új tanév, új kihívások, új tapasztalatok

Chlebda Inez Rózsadomb

Chlebda Inez Rózsadomb

Nagyon várom, hogy a tanulóimmal újra találkozzak, illetve lehetőségem lesz új továbbképzéseken is részt venni, és más korosztályt is fogok tudni tanítani. Szeretem a változatosságot, hogy vannak ovis és gimis diákjaim is. Örülök ennek, mert így minden pillanat más. Nehéz kiemelni egyetlen dolgot, ami nagyon tetszett ez alatt az elmúlt két év alatt, de ami először eszembe jutott az az, hogy igazán kreatív embernek tartom magam és itt szabad kezet kapok, szabadjára engedhetem a kreativitásomat a Helen Doron módszer keretein belül. Látom a visszajelzésekből, hogy szeretik, amit csinálok, és varázslatos hogy ők mennyire megnyílnak és önmagukat adják miközben igazán élvezik az angol nyelvet. Én egyébként is pozitív, mosolygós ember vagyok, de ez itt annyira természetes és kölcsönös, ami nemcsak nekem, hanem nekik is biztonságos közeget biztosít. Vannak, akiket kezdettől fogva én tanítok és nagyon büszke vagyok rá, mennyire sokat fejlődtek ebben a kettő évben.

A legnagyobb kihívás számomra az volt, hogy tudjam, mikor kell segítséget kérnem, bár szerencsére mindig gyorsan meg is kaptam. Illetve az elején nehéz volt arra rájönni, ha szomorúbbak, fáradtabbak a gyerekek, akkor hogyan tartasak úgy órát, hogy hozzájuk alkalmazkodva alakítsam azt és biztonságos közeget teremtsek az érzéseiknek, ami azóta szépen kialakult.

 

Chlebda Inez Helen Doron Rózsadomb