fbpx
 
 

Online angol gyerekeknek?

Pár hónapja még elképzelhetetlen volt ez a fogalom, online angol gyerekeknek. Kicsit UFÓ-nak tűntünk volna bele, ha egy ilyen hirdetést adunk fel. Nem is gondolkodtunk ilyesmiben, hiszen a gyerekek közelsége, mosolya adja az oktatás sava-borsát, szépségét. Hittük ezt mi! Pedig már januárban felröppentek az első hírek a kínai kollegáktól, hogy online is jól működik ez, de ki hitte volna, hogy pár hónappal később ugyanerről fogunk beszámolni.

Online angol babáknak és 2-3 éves gyerekeknek?

Nos, bevalljuk, mi is tartottunk tőle, hiszen még sosem csináltuk. De talán pontosan ebben a pillanatban, amikor ezt kimondtuk, felcsillant a szemünk, hogy itt az ideje kipróbálni! És megtörtént! Úgy döntöttünk több rövidebb találkozást tartunk, sokat éneklünk a gyerekekkel és a szülők aktív részvétele mellett ugyanolyan meghitt találkozásokat varázsol a tanár és a szülő, mint a foglalkozásokon.

Online angol gyerekeknek?

A többi korosztállyal kapcsolatban nem volt kétségünk, hogy igen hamar át fognak állni, hiszen sokszor hangoztatjuk, ők így születnek. Kezükbe vesznek egy telefont vagy tabletet és rögtön pörögnek az események. Jól gondoltuk. Van ugyan, aki egy kicsit megszeppen, de többnyire nagyon gyorsan beletanulnak és pár perc múlva online angoloznak. Mi a Zoom applikációval kezdtük, de ki tudja hova fejlődik gyorsan a technológia, egy biztos, nem a gyerekeken fog múlni, hogy bele tudnak-e tanulni.

Online angol gyerekeknek a tanár szemével?

Mi nem vagyunk ijedősek, kreatívnak és hatékonynak tartjuk magunkat, valamint nem is volt időnk pánikolni, gondolkodni, csak csinálni. Rögön egy hétvége után belecsaptunk a közepébe és mintha a világ éppen nem állt volna a feje tetejére, már hétfőtől elkezdtük. Ehhez kellenek az olyan tanárok, akik lelkesek és örömmel veszik fel a kesztyűt a kihívásokkal. Letöltöttünk néhány alkalmazást, programot, jókat nevettünk, mert volt olyan is, amikor egymást sem találtuk meg a rendszerben, meg olyan is, hogy rendkívül bonyolult megoldásokkal jutottunk el ahhoz, hogy működjünk. Végül a Zoom tűnt a legegyszerűbbnek és immáron 4 hete töretlenül Zoomolunk.

A szülők pedig legnagyobb örömükre elégedettek. Véleményeiket olvashatjátok!

Online angol gyerekeknek

Online angol gyerekeknek